• Novinky

          • Školská súťaž v stredoškolskej odbornej činnosti
            • Školská súťaž v stredoškolskej odbornej činnosti

              21. 3. 2019

              Každým rokom po písomnej časti maturitnej skúšky štvrtáci nepoľavujú v odbornej aktivite a zúčastňujú sa školskej súťaže SOČ, ktorá v tomto roku dňa 19. marca otvorila svoj už 41. ročník. Ako tradične sa do nej zapojili žiaci IV. ročníka – študijného odboru – zamerania agropodnikanie – poľnohospodársky manažment.

              Súťaž otvoril riaditeľ školy Ing. Ivan Tománek, hneď na jej začiatku konštatoval, že si cení ak súťažné práce sú zamerané na poľnohospodárstvo a komplexne sa dotýkajú odbornej problematiky počnúc výrobou a končiac ekonomikou. Z konvenčného poľnohospodárstva riešené témy boli zamerané na výrobu repky olejnej a pšenice siatej. Ako inovačné sa k nim pridružili pestovanie sóje fazuľovej a netradičných mrkvovitých kultúr.

              Súťažiaci Timotej Blanárik, Erik Čavojský, Jakub Masár a Denis Szöke predviedli veľmi dobré odborné referovania a prezentácie. Porota sa rozhodla všetky práce poslať do krajskej súťaže v odboroch poľnohospodárstvo a biológia, ktorá sa bude konať 5. apríla 2019 v SPŠ stavebnej v Trnave. Na súťaž to naši reprezentanti nebudú mať ďaleko a veríme, že niektorí možno sa priblížia i k postupu do celoslovenskej súťaže.

              Držíme im palce.

            • INOVAČNÝ WORKSHOP

              15. 3. 2019

              Dňa 14. marca 2019 sa v našej škole uskutočnil inovačný workshop pod záštitou národného projektu Zvýšenie inovačnej výkonnosti slovenskej ekonomiky. Nevyužitý školský dvor motivoval našich žiakov k nápadom/inováciám: vytvorenie oddychovej zóny s jazierkom na relax počas prestávok,  zriadenie chovnej stanice alebo kontaktnej zoo či obnovenie kúpaliska, alebo predaj vlastných produktov. To je pár z mnohých nápadov žiakov, ktoré prezentovali riaditeľovi školy.

            • VII. ročník súťaže o NAJ agro dievča a NAJ agro chlapca

              19. 2. 2019

              Dňa 13. februára 2019 v priestoroch výstaviska Agrokomplex v Nitre prebiehalo ďalšie semifinále súťaže žiakov stredných odborných škôl, ktoré majú študijné odbory agropodnikanie, veterinárstvo, záhradníctvo, ovocinárstvo a vinárstvo v celoštátnej súťaži NAJ agro dievča a NAJ agro chlapec . Pre nás sa stalo už tradíciou, že od prvopočiatku tejto súťaže vysielame na ňu štyroch semifinalistov – dve dievčatá a dvoch chlapcov. Každoročne sa nám darí získať i medailové umiestnenie v niektorej zo súťažných kategórií.

              Pri bilancovaní výsledkov z predchádzajúceho roka sa do finále prebojovali traja naši reprezentanti, pričom štvrtý, nepostupujúci bol Cyril Novák (II.B). Ten na druhej strane získal skúsenosti, ktoré v tomto roku pretavil do postupu, pretože dokázal pohotovo odpovedať na otázky moderátora Jána Hubu ako i zaujať hodnotiacu komisiu vedenú Jánom Škorňom.

              Ďalší žiaci, ktorí nás veľmi dobre reprezentovali, čo bolo vidieť na ich vystupovaní a predstavovaní svojich vízií o poľnohospodárstve i keď do finále nepostúpili dokázali urobiť veľmi dobré meno našej škole za čo im ďakujeme.

              Vo finále držte palce Cyrilovi, pretože na medailové umiestnenie určite má.

            • Kynologický kalendár pre dobrú vec 2019

              18. 2. 2019

              Dobrý deň, žiaci a priatelia našej školy! Žiaci 3.A vytvorili kynologický kalendár na rok 2019. Podporte nás kúpou tohto kalendára, peniaze použijeme na nákup kynologických pomôcok a usporiadanie školských kynologických podujatí. Kalendár zakúpite na sekretariáte našej školy, kontakt:

              bobekova.adriana@zupa-tt.sk;

              Telefón: 033 / 5555 123, 033/ 5555 122

              Adresa školy: Zavarská 9, 917 28 Trnava

              Ďakujeme za podporu a prajeme pekný deň! :-)

            • NAJ AGRO - DIEVČA/CHLAPEC

              16. 1. 2019

              Koncom decembra sa na našej škole uskutočnilo školské kolo prestížnej súťaže NAJ agro - dievča/chlapec.

              V kategórii Naj agro dievča sa na prvých miestach umiestnili:

                               1. Samanta Dusíková

                               2. Zuzana Predná

                               3. Alexandra Pažítková

              V kategórii Naj agro chlapec sa na prvých miestach umiestnili:

                               1. Michal Radošovský

                               2. Cyril Novák

                               3. Patrik Pokorný

              Všetkým súťažiacim ďakujeme za účasť, víťazom blahoželáme a prajeme veľa úspechov v semifinále, ktoré sa uskutoční v mesiaci február na výstavisku Agrokomplex v Nitre. 

            • Kam na strednú

              22. 12. 2018

              Žiaci spolu s vyučujúcimi sa zúčastnili akcie Kam na strednú 5.12.2018 v hale Slávia. Prezentovali sme našu školu a informovali sme záujemcov o možnostiach štúdia a ako sa môžu uplatniť v praxi. Žiakom základných škôl sa najviac páčili zvieratá, ktoré si mohli pohladkať či chytiť do rúk. Čerešničkou na torte boli práve naše žiačky kynológie so psami, ktoré predviedli základné povely a dog dancing.

            • Ekotopfilm

              22. 12. 2018

              Environmentálny film si boli pozrieť žiaci 1.A a 1.B v kine Hviezda. Tento poučný zostrih ekologických katastrof má dopad na všetky živé bytosti a závisí iba na človeku, ako sa s tým popasuje. Podstatou Ekotopfilmu bolo, že musíme začať od seba, hoci aj malými krokmi, ako sú napríklad separovanie odpadu, kompostovanie, recyklácia... Ide to aj bez plastov a prehnaného konzumu.

            • Workshop z chémie

              22. 12. 2018

              Žiaci 2.B sa zúčastnili prírodovedného workshopu, ktorý organizovala Ucm v Trnave. Dozvedeli sa rôzne zaujímavosti z rádiológie, fyziky, informatiky, samozrejme z biológie a chémie. Navštívili vedecké priestory na Ucm v Trnave a v Špačinciach. Vyskúšali si pipetovanie, mikroskopovanie a ďalšie časovo nenáročné pokusy v laboratóriách. Tiež získali prehľad o požiadavkách, kladených na uchádzačov o vysokoškolské štúdium.

          • Rodičovské združenie
            • Rodičovské združenie

              27. 11. 2018

              Rada rodičov zvoláva vo štvrtok 29. 11. 2018 v čase od 15.30 hod do 17.00 hod triedne schôdze ZR. Konať sa budú formou individuálnej konzultácie týkajúcej sa  prospechu a správania žiakov u triednych a u vyučujúcich jednotlivých predmetov.

          • LVVK - lyžiarsky výchovno-výcvikový kurz 2018/2019
            • LVVK - lyžiarsky výchovno-výcvikový kurz 2018/2019

              10. 10. 2018

              Termín :  16. február – 22. február 2019

               Ubytovanie : v obci Bystrá : hotel / chata  LIMBA

                                    v 2, 3, 4 a 5 lôžkových izbách a 

                                    v dvoch chatkách pre 6 osôb

               Z ceny 210 € žiak platí 60 €  a  150 € štátny príspevok

              V cene je zahrnuté :

              - ubytovanie na 6 nocí, strava, 5 dňový ski pas, doprava, poistenie. 

               Lyžovanie  :

              Lyžiarský výcvik bude prebiehať v stredisku SKI – TALE V Nízkych  Tatrách ( pod Chopkom ) vzdialeného od hotela 3 km.

              Bližšie info a prihláška v záložke Lyžiarsky kurz